Атака “шахедів” на Одесу: цілили в припортову структуру й житлові райони, є загиблий і поранені

уточнено

Внаслідок нічної атаки російських ударних дронів “Шахед” в Одесі загинула людина і ще 8 осіб отримали поранення.

Про це вранці 1 січня повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

“Внаслідок російської атаки постраждали 9 людей. Один із них загинув, троє – ушпиталені. Всі інші отримали медичну допомогу на місці”, – написав голова ОВА.

ОНОВЛЕНО
Як уточнив Кіпер о 9:32, загиблий – 15-річний підліток.

Під час Новорічної ночі голова ОВА інформував про влучання уламків збитих дронів, внаслідок чого в житлових будинках різних районів міста виниклі пожежі.

Як повідомили Сили оборони Півдня, загалом масована дронова атака РФ на Україну тривала 11 годин. Стартували дрони-камікадзе надвечір 31 грудня, а бойова робота по них закінчилася близько 4-ї ранку 1 січня.

Загалом на півдні було збило 51 БПЛА типу Shahed-131/136:

  • 28 – на Одещині,
  • 14 – на Миколаївщині,
  • 5 – на Вінниччині,
  • 2 – на Дніпропетровщині,
  • 1 – на Херсонщині,
  • 1 – на Кіровоградщині.

Як зазначається в повідомленні, очевидним пріоритетом ворога залишається припортова інфраструктура Одещини: велика кількість дронів була спрямована з моря у прибережну зону. Внаслідок влучання в одному з припортових терміналів спалахнула пожежа, яку оперативно загасили. Люди не постраждали.

“Частину дронів близько півночі ворог свідомо спрямував на житлові квартали спальних районів, де люди у власних домівках збирались родинами зустріти Новий рік. Внаслідок падіння збитих БПЛА пошкоджено щонайменше 3 багатоквартирних висотних будинки, 3 приватні будинки, господарські споруди”, – додали в Силах оборони Півдня.

На Миколаївщині влучання в інфраструктурний об’єкт також спричинило потужну пожежу, яку вогнеборці вправно ліквідували. Інформації про постраждалих не надходило.

На Вінниччині в Тульчинському районі уламками збитого ворожого безпілотника пошкоджено гараж і скління кількох будинків, постраждалих немає.

Читайте також:
У день народження Бандери росіяни знищили музей Шухевича у Львові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна