У Підмосков’ї зек-рецидивіст, якого звільнили з тюрми для війни проти України, зарізав батька керівника пресслужби РПЦ

У Московській області РФ амністований “вагнерівець”, звільнений із тюрми для участі у війні проти України, вбив батька російського пропагандиста – керівника пресслужби Російської православної церкви Володимира Легойди.

Про обставини події 29 грудня повідомляє канал РЕН ТВ та інші російські телеграм-канали.

Слідчий комітет РФ офіційно інформував, що 29 грудня на узбіччі дороги в Ленінському міському окрузі Московської області виявили тіло 90-річного місцевого жителя із множинними колото-різаними ранами. Порушено кримінальну справу за статтею “вбивство”, хід слідчих заходів контролює сам голова відомства Олександр Бастрикін.

Роман Легойда

Телеграм-канал “112” пише, що, за версією слідства, Романа Тимофійовича Легойду вбили внаслідок розбійного нападу. Він став жертвою злочину вдень під час прогулянки з онуком.

Вбивцею виявився 25-річний найманець ПВК “Вагнер” Адам Щербаков, який раніше вже був засуджений до 9 років позбавлення волі за розбій, але отримав амністію для участі у так званій “СВО” в Україні, відвоював, звільнився і повернувся до звичного способу добувати гроші.

“Романа Тимофійовича злочинець зустрів біля магазину, і літній чоловік, по душевній доброті, погодився його підвезти. Дорогою все й сталося”, – пише “112”.

Російські силовики поширили відео із зізнанням Щербакова у злочині.

Він каже, що не збирався вбивати пенсіонера (“просто показав ніж”, щоб відібрати гроші й авто), але 90-річний чоловік дав відсіч, зав’язалася боротьба, “і я його вбив”.

Після вбивства Щербаков кинув тіло жертви в яр біля дороги і втік. Частину готівки пізніше знайшли під час обшуку в його домівці.

Тепер Щербакова повернуть за ґрати.

“Він мав сидіти у в’язниці, але його відпустили з колонії на війну в Украіну. На ту саму війну, яку РПЦ, патріарх Кіріл та сам Легойда підтримали та благословили. Що не кажіть, а є Бог на небі!” – прокоментував подію український журналіст і блогер Денис Казанський.

Довідково

Син загиблого, 50-річний Володимир Романович Легойда, занесений у базу даних центру “Миротворець” через “замах на суверенітет та територіальну цілісність України”.

Він – голова синодального відділу із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ РПЦ (Московського патріархату), кандидат політичних наук, доцент кафедри міжнародної журналістики, професор кафедри світової літератури та культури МДІМВ МЗС Росії, головний редактор журналу “Фома”.

Крім заяв на підтримку агресії РФ проти України, йому інкримінують порушення державного кордону України з метою потрапляння до окупованого Криму та участь у пропагандистських заходах проти України.

Читайте також:
Жив-був Перс. Російський полонений “зек” зі “Шторм-Z” воює на боці України і вже пролив за неї кров


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.