Українці найбільше довіряють Зеленському і Кіму. Результат Залужного не вказаний, – соціологія Центру Разумкова

доповнено

Згідно з даними опитування, українці найбільше довіряють президенту України Володимиру Зеленському та голові Миколаївської ОВА Віталію Кіму.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом “Демократичні ініціативи”.

Водночас в опитуванні не фігурує прізвище головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. І немає інформації, чи був він включений до опитувальника.

Найчастіше українці висловлювали довіру до таких посадовців і політичних діячів:

  • президента Володимира Зеленського — 71%;
  • голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма — 65%;
  • міністра закордонних справ Дмитра Кулеби – 56%;
  • телеведучого і волонтера Сергія Притули – 55%;
  • радника керівника ОП Михайла Подоляка — 52%.

Водночас більшість опитаних не довіряють лідерці Батьківщини Юлії Тимошенко (85%), колишньому раднику ОП Олексію Арестовичу (82%), лідеру колишньої партії “ОПЗЖ” Юрію Бойку (81%), п’ятому президенту України Петру Порошенку (74%), нардепам від “Слуги народу” Маріанні Безуглій (58,5%) і Давиду Арахамії (57%), а також голові ОП Андрію Єрмаку (54%).

Водночас за балансом довіри-недовіри Віталій Кім (47,7%) випереджає Володимира Зеленського (47,3%).

Опитування проводили з 8 до 15 грудня 2023 року методом face-to-face на територіях, що контролюються Києвом і де не ведуться бойові дії. Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, опублікованого 19 грудня, Зеленському довіряли 77% українців, а не довіряли — 22%. Водночас рівень довіри до глави держави знизився порівняно з травнем 2022 року, коли йому довіряли 90% українців, а не довіряли — 7%.

Нагадаємо, за результатами опитування КМІС у грудні, серед українців зростає критика влади порівняно з груднем 2022-го. При цьому Зеленському довіряють 63%, а Залужному – 88%.

Читайте також:
Переважна більшість українців – проти відставки Залужного: соціологія КМІС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна