Формування Корпусу морської піхоти – на завершальному етапі

Формування Корпусу морської піхоти, про створення якого в Україні оголосили цьогоріч у травні, знаходиться на завершальному етапі.

Про це повідомляє Командування морської піхоти ВМС ЗСУ у понеділок, 25 грудня.

Нещодавно було затверджено відповідну організаційно-штатну структуру, яка дозволить більш ефективно застосовувати підпорядковані підрозділи.

До складу Корпусу увійдуть наявні окремі бригади морської піхоти та окремі артилерійські бригади, а також інші бойові підрозділи та підрозділи забезпечення.

Планується створення ще декількох бойових бригад та батальйонів морської піхоти.

Про створення Корпусу морської піхоти у ВМС ЗСУ 23 травня 2023 року оголосив президент України Володимир Зеленський.

Виходячи із затвердженої структури, з’єднання буде призначено для виконання тактичних, оперативно-тактичних завдань у складі оперативного (оперативно-стратегічного) угруповання або самостійно.

Тобто Корпус з відповідним комплектом військ (сил) буде спроможний самостійно сформувати оперативно-тактичне угруповання військ для ведення операцій на приморському напрямку.

Серед основних завдань Корпусу – планування, застосування та забезпечення підпорядкованих військ, а саме оперативне планування застосування наземного компонента міжвидового угруповання при проведенні операції.

Також Корпус проводитиме наступальні (штурмові, десантні) дії в акваторіях річок та водосховищ у взаємодії з підрозділами ВМС, а також оборону важливих берегових об’єктів та ділянок узбережжя тощо.

Командування морської піхоти теж зазнає трансформації. Цей орган управління увійде до складу командування ВМС ЗС України як структурний підрозділ. На нього будуть покладені функції визначення вимог до спроможностей підпорядкованих сил, визначення потреби в ресурсах, необхідних для належного виконання завдань.

Також Командування морської піхоти здійснюватиме стратегічне планування застосування та розвитку військових частин морської піхоти, їх технічного оснащення, підготовки та всебічного забезпечення тощо.

Читайте також:
Неїжпапа пояснив, навіщо Україні Корпус морської піхоти та як триває його формування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна