Засновник “Новинарні” Дмитро Лиховій став речником Генштабу ЗСУ. ВІДЕО

Головний редактор “НовинарніДмитро Лиховій, призваний до Збройних сил України за мобілізацією, став речником Генерального штабу ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, вранці на Різдво, 25 грудня, капітан Лиховій розповів про ситуацію на фронті за минулий тиждень під час включення в ефір національного марафону, а згодом зачитав зведення про попередню добу для сторінок ГШ в соцмережах.

Відео (зведення за добу 24 грудня):

Так, протягом попереднього тижня противник завдав 20 ракетних та 264 авіаційних ударів, вчинив 453 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об’єктах цивільної інфраструктури.

Відбулося загалом майже 600 бойових зіткнень.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках, де тривають важкі бої. Незважаючи на численні втрати в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч.

Зокрема, на Авдіївському напрямку противник продовжує наступальні дії в районі Авдіївки, де відбулося понад 230 атак на позиції наших військ в районах східніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області – там наші воїни завдали противнику чималих втрат як у живій силі, так і у важкому озброєнні.

На Куп’янському напрямку ворог продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Синьківка, східніше Петропавлівка, Іванівка Харківської області та Стельмахівка Луганської області. На цих напрямках наші воїни відбили 86 атак противника.

На Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки Донецької області, де сили оборони відбили 66 атак. Водночас Сили оборони продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці.

На Мар’їнському напрямку ворог продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області. Сили оборони України на цьому напрямку відбили загалом 60 атак.

На Запорізькому напрямку російські окупанти 49 разів вели безуспішні штурмові дії в районах західніше Новопрокопівки, Вербового, Роботиного та південніше Гуляйполя Запорізької області.

На Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Макіївки, Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Тернів і Спірного Донецької області, де силами оборони відбито 33 атаки.

На Херсонському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні оборони, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та шляхів логістичного забезпечення. Продовжує завдавати авіаційних ударів та вчиняти артилерійські обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей. Водночас противник намагається витіснити наші підрозділи із зайнятих плацдармів на лівому березі річки Дніпро в Херсонській області, де здійснив майже 100 безуспішних штурмових дій. Наші захисники тут ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Авіація сил оборони України за тиждень завдала 80 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, по одному складу боєприпасів та по восьми зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ протягом тижня завдали ураження по 28 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, п’яти пунктах управління, 13 складах боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, 15 артилерійських засобах росіян на вогневих позиціях, а також по одній радіолокаційній станції противника.

Втрати російських окупантів за тиждень з 18 по 24 грудня становлять:

  • особового складу ‒ 7120 осіб;
  • танків ‒ 119 одиниць;
  • бойових броньованих машин ‒ 196;
  • артилерійських систем – 177;
  • ракетних систем залпового вогню – 9;
  • засобів ППО ‒ 2;
  • літаків – 3;
  • БпЛА – 126;
  • крилатих ракет ‒ 4;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 256 одиниць;
  • спеціальної техніки ‒ 35 одиниці.

“Світлого й переможного Різдва всій Україні! Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо – разом!” – сказав Дмитро.

За словами Дмитра Лиховія, наразі він виконуватиме обов’язки речника Генштабу на період різдвяних та новорічних свят.

Нагадаємо, головний редактор нашого видання Дмитро Лиховій приєднався до ЗСУ в листопаді 2023 року. Раніше він ставав до лав українського війська в першій хвилі мобілізації 2014-2015 року, після чого заснував “Новинарню” під гаслом “новини України, що воює”.
У 2022-2023 роках Дмитро був ведучим проєкту “Дикий і Лиховій” на YouTube-каналі “Новинарня“. Надалі на час служби у війську передав свої обов’язки Лесі Шовкун.

Читайте також:
Дикий і Лиховій: Щоб не програти війну, потрібен новий суспільний договір щодо мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна