Арахамія: Командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових, уряд розробляє правила

Кабінет міністрів у понеділок, 25 грудня, мав би внести до Верховної Ради законопроєкт щодо мобілізації.

Про це заявив керівник парламентської фракції “Слуга народу”, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія.

Він висловив сподівання, що його колеги з Кабінету міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи, “бо відсутність цього законопроекту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про “Дію” тощо”.

Арахамія зазначив, що військове керівництво внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових, а уряд розробляє правила.

“Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, – не вихід. Парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання”, – заявив політик.

Читайте також:
Зниження призовного віку, електронні повістки та “часткова демобілізація”: Умєров розповів деталі нового законопроєкту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна