Росія не нападатиме на країни НАТО, це пришвидшить кінець Путіна, — генерал Маломуж

Генерал армії України Микола Маломуж відкидає можливість нападу Росії на країни НАТО, про яку пишуть західні ЗМІ.

Про це він заявив у неділю, 24 грудня, в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Ніяких нападів на країни НАТО, ЄС з боку РФ не буде. Тому що Путін загруз в Україні. Він тут має величезні втрати та перебуває на межі великого провалу. Думаю, у 2024 році Україна разом зі своїми партнерами створять відповідні умови для звільнення наших територій”, — зазначив генерал.

За його словами, початок війни з країнами НАТО пришвидшить кінець РФ та самого Путіна.

“Путін про це знає, тому таких кроків він не зробить. Це надзвичайно складно та небезпечно для нього, бо включається весь механізм країн НАТО, а це на порядок вище в економічному, технологічному і військовому форматі”, — підкреслив Маломуж.

Створення Ленінградського військового округу через вступ Фінляндії до НАТО генерал теж вважає провальним варіантом.

“Росіяни вже відчули реальну війну і втрати у сім’ях. На цей час це надзвичайно складна ситуація для Путіна. Тому він намагається перекрити це якимись перемогами, перспективними, протистоянням з НАТО і тому подібне”, — підсумував він.

Нагадаємо, як писала “Новинарняраніше, видання Bild, посилаючись на власні джерела, 23 грудня повідомило про можливу спробу РФ атакувати Європу наступної зими. У одній з європейських розвідувальних служб вважають, що Росія може завдати удару по Європі саме в той момент, коли США залишаться “без лідера”, і зможуть прийти на допомогу європейським державам лише із затримкою.

Тобто йдеться про період між звільненням з посади нинішнього президента США на початку листопада 2024 року та вступом на посаду його потенційного наступника у січні 2025 року.

Читайте також:
Росія може відкрити другий фронт: головнокомандувач армії Бельгії припустив, де саме

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна