Байден підписав рекордний оборонний бюджет США з $300 млн для України

Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет країни на 2024 рік.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

“Закон надає критично важливі повноваження, необхідні для формування армії, необхідної для стримування майбутніх конфліктів, одночасно підтримуючи військовослужбовців, їхніх подружжя та сім’ї, які щодня виконують цю місію”, — йдеться у заяві Байдена.

Водночас він висловив кілька застережень до положень Акта, які, на його думку, обмежують здатність президента США представляти країну на міжнародній арені та можуть призвести до розкриття конфіденційної інформації.

Як писала “Новинарняраніше, ухвалений 13 грудня Сенатом оборонний бюджет США передбачає рекордні 886 млрд доларів на оборонні потреби у наступному році. Бюджет передбачає 300 млн доларів на Ініціативу безпекової підтримки України у 2024 та 2025 фінансових роках (тобто до вересня 2025-го).

Читайте також:
Білий дім почув погрози Путіна на пресконференції і просить Конгрес не зволікати з ухваленням додаткової підтримки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.