Кошти для України будуть: Сенат схвалив оборонний бюджет США на 2024 рік

Сенат США у середу, 13 грудня, схвалив оборонний бюджет Сполучених Штатів на наступний рік обсягом $886 млрд, у який входять також кошти на підтримку України та Ізраїлю.

Про це повідомляє The New York Times.

Його підтримали 87 членів Сенату, 13 проголосували проти.

У бюджет закладені кошти для підтримки України та Ізраїлю, але це окремі кошти, які не стосуються проєкту про додаткове фінансування на 111 млрд доларів, який застряг у Конгресі.

Як уточнює видання USA Today, бюджет передбачає 300 млн на Ініціативу безпекової підтримки України у 2024 фінансовому році та продовження дії ініціативи до 2027 року.

Очікується, що Палата представників сьогодні, 14 грудня, проголосує за оборонний бюджет за швидкою процедурою, яка залишає менше шансів, що опоненти проєкту заблокують його, але потребує для схвалення дві третини голосів.

Лідери республіканців та демократів у Сенаті відстоювали проєкт як “чесний компроміс”, у якому визначено пріоритетом змагання з супротивниками та демонструється підтримка союзникам.

Читайте також:
“США хочуть, щоб Україна перемогла”. Підсумки пресконференції Байдена і Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна