Зеленський переговорив із генсеком ООН про безпеку

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем.

“Провів телефонну розмову з Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Обговорили пропозиції щодо гарантування безпеки цивільного судноплавства в Чорному морі”, – написав президент у своєму телеграм-каналі та розповів у відеозверненні.

Він наголосив, що розраховує на затвердження Плану гуманітарного реагування ООН на 2024 рік.

“Важлива міжнародна розмова – з Генеральним секретарем ООН Гутеррішем. Тематика – щодо безпеки. Безпеки судноплавства в Чорному морі, зокрема щодо розширення цієї безпеки, а отже, і зміцнення глобальної продовольчої безпеки. Та наближення того моменту, коли ми зможемо повернути безпеку всім нашим людям – коли зможемо завершити російську агресію”, – розповів Зеленський.

Глава держави запросив представника Організації Об’єднаних Націй на четверту зустріч радників з імплементації Формули миру й подякував за окремий план ООН щодо зимового сезону для України.

Читайте також:
Удари РФ по Херсону позбавляють цивільних доступу до гуманітарної допомоги, коли вони її найбільше потребують, – представниця ООН


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна