Удари РФ по Херсону позбавляють цивільних доступу до гуманітарної допомоги, коли вони її найбільше потребують, – представниця ООН

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила артилерійські удари військ Росії по гуманітарних об’єктах та інших об’єктах критичної інфраструктури в Херсоні.

Про це йдеться в заяві, яку поширило представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні в середу, 20 грудня.

“Я з жахом сприйняла новину про те, що чергова хвиля невибіркових ударів з боку Російської Федерації завдала шкоди об’єктам та критично важливим запасам щонайменше трьох гуманітарних організацій у Херсоні сьогодні. Склади Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) та місцевої громадської організації “Щедрик” були спалені вщент, знищивши вкрай необхідні запаси гуманітарної допомоги. Постраждали також приміщення міжнародної НУО HEKS/EPER. Сьогоднішні обстріли також завдали шкоди житловим будинкам, медичному закладу та призвели до поранення мирних мешканців у Херсоні”, – сказано в заяві.

“Ці обстріли впливають на здатність гуманітарних організацій виконувати свою роботу з порятунку життів і, зрештою, позбавляють мирних мешканців доступу до допомоги, коли вони її найбільше потребують. Мешканці Херсона – і ті, хто живе вздовж усієї лінії фронту на сході та півдні – дійсно несуть на собі основний тягар цієї війни. Рівень руйнувань величезний, і з настанням зими допомога необхідна як ніколи”, – заявила Браун.

“Невибіркові удари по цивільних районах заборонені міжнародним гуманітарним правом. Гуманітарні працівники, об’єкти та майно перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права”, – наголосила представниця ООН.

Читайте також:
У Херсоні РФ знищила склад гуманітарної допомоги Червоного Хреста


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна