Справи Майдану: Апеляційний суд скасував виправдальний вирок харківському “беркутівцю” і дав йому 6 років тюрми

У четвер, 21 грудня, Київський апеляційний суд скасував виправдовувальний вирок харківському “беркутівцю” Андрію Хандрикіну і засудив його до 6 років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба КАСУ та пише видання Watchers.

Колишнього співробітника батальйону міліції особливого призначення з Харкова Андрія Хандрикіна звинувачували в катуванні двох учасників Революції Гідності біля стадіону імені Лобановського 20 січня 2014 року. Тоді співробітники “Беркута” скинули з колони стадіону і побили двох активістів —  Владислава Цилицького і Михайла Нискогуза.

У матеріалах справи зазначається, що 23-річного Цилицького побили до втрати свідомості, а 17-річного Нискогуза роздягли догола на морозі і всадили йому ніж у стегно.

Згідно з версією слідства, за попередньою змовою з іншими працівниками міліції, Хандрикін бив і катував активістів з метою їх залякування.

У 2019 році Дніпровський районний суд Києва виправдав Хандрикіна. Щодо інших двох учасників, які проходили в цій справі – Артема Войлокова та Владислава Мастега – то вони ще у квітні 2017 року втекли до РФ разом із групою “беркутівців”, які обвинувачуються в тяжких злочинах щодо протестувальників на Майдані, зокрема і вбивствах.

Апеляційні скарги прокурорів та представників потерпілих суд задовольнив частково.

Зокрема, у рішенням апеляції вирок Дніпровського райсуду міста Києва від 30 серпня 2019 року скасовано. Постановлено новий вирок, яким Андрія Хандрикіна визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України від 05.11.2009 № 1707-VІ) та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Відбування покарання Андрію Хандрикіну рахувати з моменту затримання.

Підсудний на вирок суду не зʼявився і буде оголошений у розшук.

Читайте також:
Розгін Майдану 30 листопада 2013 року: суди й вироки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна