Kyivstar скасовує наступну планову плату за тариф для своїх абонентів

Мобільний оператор Kyivstar заявляє, що повністю відновив усі сервіси, які постраждали через хакерську атаку, компанія також скасовує наступну планову плату за тариф для своїх користувачів.

Про це в четвер, 21 грудня, повідомила пресслужба Kyivstar.

“Вдячні кожному, хто продовжував підтримувати та вірити в нас. Саме тому наша команда: скасовує наступну планову плату за тариф для своїх користувачів; виділяє 100 000 000  гривень на потреби ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що планова тарифна плата не буде стягуватись, зокрема, у:

  • абонентів передплати, контракту та контрактних абонентів з послугою “Домашній Інтернет” із 22.12 по 21.01;
  • бізнес-клієнтів на послуги мобільного та фіксованого зв’язку з 1.01 по 31.01;
  • користувачів “Домашнього Інтернету” та “ВСЕ РАЗОМ” з 1.01 по 31.01.

Читайте також:
Кібератака на “Київстар” — одна з найруйнівніших з початку повномасштабного вторгнення РФ, — міноборони Британії

Як писала “Новинарня, зранку 12 грудня у мережі “Київстар” стався технічний збій. Через це недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет у частини абонентів.

Користувачі “Київстар” зранку 12 грудня також не могли перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

Згодом у компанії “Київстар” підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака, але запевнили, що персональні дані клієнтів у безпеці, оскільки комп’ютери і сервери не знищені.

Станом на 18:00 середи, 13 грудня, мобільний оператор “Київстар” почав включення голосового зв’язку, фахівці працювали над відновленням послуг передачі даних і SMS. У компанії наголосили, що відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі.

Після повного відновлення і стабілізації роботи мережі “Київстар” розпочне підготовку та надання компенсацій усім абонентам і корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатися сервісами компанії, додали в компанії.

Читайте також:
Кібератака на “Київстар”: СБУ почала розслідування за вісьмома статтями ККУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна