Зеленський призначив представницею президента у ВР Галину Михайлюк

Володимир Зеленський призначив представником президента у Верховній Раді Галину Михайлюк.

Про це йдеться у відповідному указі президента, датованому 20 грудня.

Галина Михайлюк – народна депутатка від партії “Слуга народу” (обрана під номером 47 у списку як безпартійна), заступниця голови Комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності.

Закінчила НУ “Одеська юридична академія” за спеціальністю “правознавство”, Одеський національний економічний університет за фахом “економіка” та Університет Йорка (Велика Британія, міжнародне корпоративне та комерційне право).

Докторантка Науково-дослідного Інституту приватного права і підприємництва ім. Ф.Г.Бурчака Національної академії правових наук України. Докторка юридичних наук. Спеціалізується на цивільному праві і процесі, сімейному праві, міжнародному приватному праві.

Вчилась у Великій Британії за програмою “Всесвітні студії” від “Фонду Віктора Пінчука”.

У 2012-2016 роках була доценткою кафедри міжнародного та європейського права Національного університету “Києво-Могилянська академія” та факультету державних та економічних наук Українського Вільного Університету в Мюнхені (Німеччина). Працювала в Інституті законодавства Верховної Ради.

З 2015 року – експертка та радниця з питань підготовки законів Консультативної місії ЄС в Україні.

Передісторія: 

7 грудня Володимир Зеленський підписав указ про увільнення Федора Веніславського від виконання обов’язків представника президента у Верховній Раді України.

Сам Веніславський назвав причиною свого звільнення “високу зайнятість військовими проєктами”.

Водночас ЗМІ звернули увагу на те, що перед появою указу про його увільнення Веніславський назвав перебування депутатки від “Слуги народу” Мар’яни Безуглої в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки “загрозою національній безпеці”. Це сталося після скандалу із її звинуваченнями у бік Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Читайте також:
“Не завжди встигаю”: Веніславський пояснив, чому його звільнили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна