Сенат США не ухвалить допомогу Україні цього року

Сенат США не проголосує за пакет допомоги Україні та посилення безпеки кордонів США до Нового року, хоча переговірники від обох партій продовжують свою роботу.

Про це заявили лідери обох партій у Сенаті, з посиланням на Reuters повідомляє “Європейська правда“.

“Наші переговірники працюватимуть дуже старанно під час грудневих та січневих канікул, і наша мета – зробити щось, як тільки ми повернемося [після свят]”, – заявив журналістам лідер демократів у Сенаті Чак Шумер.

Водночас другий республіканець у Сенаті Джон Тьюн зауважив, що рішення не буде ухвалено до січня 2024 року, бо “демократи згаяли час до того моменту, коли була можливою домовленість” щодо досягнення угоди про безпеку кордонів до Різдва.

У спільній заяві Шумер та лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявили, що учасники переговорів “досягають обнадійливого прогресу”, але “залишаються складні питання”.

“Я не можу сказати, наскільки це складне питання. Це найскладніша сфера американського законодавства”, – зауважила незалежна сенаторка Кірстен Сінема.

Як писала “Новинарня“, раніше повідомлялося, що законодавці США все ще не можуть домовитись про пакет заходів із зміцнення безпеки кордону в обмін на голоси республіканців за законопроєкт, що включає допомогу Україні.

Перед цим Білий дім повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року.

Білий дім у жовтні звернувся до Конгресу США з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але 6 грудня законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті.

Перешкодою для ухвалення документа стали суперечності між демократами та республіканцями щодо питання безпеки кордону з Мексикою, яке також входить у цей пакет.

Читайте також:
Білий дім почув погрози Путіна на пресконференції і просить Конгрес не зволікати з ухваленням додаткової підтримки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна