У США залишилося коштів лише на один пакет військової допомоги Україні, – Білий дім

Білий дім у понеділок повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року.

Про це на онлайн-брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає “Укрінформ”.

Кірбі сказав, що США планують оголосити про ще один пакет військової допомоги Україні до кінця грудня.

“Однак, коли це буде зроблено…, ми більше не матимемо повноважень на поповнення запасів”, – додав він, маючи на увазі, що ці пакети військової допомоги виділялись з американських складів, а кошти скеровувались на їхнє поповнення.

Представник Білого дому вкотре закликав Конгрес без зволікань схвалити запит президента США Джо Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, зокрема допомоги для України.

Він повторив, що більшість коштів залишається на американських оборонних підприємствах, які виробляють необхідну для ЗСУ зброю.

Фінансовий інспектор Пентагону Майк Маккорд раніше повідомив Конгресу, що до 30 грудня його відомство вичерпає кошти для поповнення запасів зброї, надісланої Україні.

Читайте також:
Білий дім почув погрози Путіна на пресконференції і просить Конгрес не зволікати з ухваленням додаткової підтримки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна