СБУ оголосила російського олігарха Фрідмана в розшук

Служба безпеки оголосила у розшук російського мільярдера Михайла Фрідмана.

Про це йдеться на сайті МВС.

За даними Міністерства внутрішніх справ, Фрідман переховується від українських правоохоронців, датою його зникнення вказано 10 жовтня 2023 року.

Російського мільярдера звинувачують за ч. 3. статті 110-2 ККУ – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Як писала “Новинарня“, у вересні 2023 року Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність з фінансування війни проти України та оголосила підозру російському олігарху Фрідману.

За даними слідства, з початку великої війни Фрідман профінансував декілька військових заводів країни-агресора на 2 мільярди рублів.
Серед них – “Тульський патронний завод”, який виробляє набої, а також “Уральський оптико-механічний завод імені Яламова”, де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів РФ.
Раніше у Бюро економічної безпеки повідомляли, що склали підозру Фрідману через можливу легалізацію 100 млн грн через колишній “Альфа-Банк”.

Читайте також:
Штати ввели санкції проти чотирьох російських олігархів. Фрідман та Авен у списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна