Росіян на Куп’янському напрямку атакувала “мишача лихоманка”, – ГУР

На Куп’янському напрямку фронту російські окупанти масово хворіють “мишачою лихоманкою”.

Про це у вівторок, 19 грудня, інформує Головне управління розвідки Міноборони України.

“Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що у підрозділах російської окупаційної армії зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами, та повну відсутність медичної допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Так, за інформацією ГУР, на Куп’янському напрямку в багатьох підрозділах російських загарбників зафіксовано спалах так званої “мишачої лихоманки”.

Хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Симптоми мишачої лихоманки включають сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день.

Оскільки хвороба вражає нирки, заражений мишачою лихоманкою відчуває інтенсивний біль в попереку та має серйозні труднощі із сечовипусканням.

Як зазначає розвідка, скарги на лихоманку від особового складу російської армії, який задіяний у війні проти України, командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях. До того ж на першому етапі перебігу “мишача лихоманка” нагадує звичайний грип.

“У підсумку “мишача лихоманка” значно знизила боєздатність російських “щурів”, – додали в ГУР.

Читайте також:
РФ хоче заблокувати Куп’янськ і почала перекидати туди резерви, – Сирськийї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна