РФ хоче заблокувати Куп’янськ і почала перекидати туди резерви, – Сирський

Росія почала перекидати резерви, аби заблокувати Куп’янськ на Харківщині.

Про це в понеділок, 11 грудня, повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

«Щоб створити умови для блокування Куп’янська противник намагається захопити силами штурмових рот населений пункт Синьківка. Втім, несе значні втрати у живій силі. У зв’язку з чим почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві», – написав він у телеграмі.

Крім того, за його даними, активні наступальні дії російські війська здійснюють на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та у напрямку Сіверська.

На Лиманському напрямку противник веде наступ з метою витіснення наших військ за річку Чорний Жеребець та з району Серебрянського лісництва, проводить безуспішні штурмові дії на напрямку Житлівка, Терни та постійно здійснює переміщення особового складу з території РФ для доукомплектування штурмових підрозділів, зазначає Сирський.

Також він повідомив про «значні зусилля», які російські сили зосереджують на Бахмутському напрямку північніше та західніше від Бахмута.

«Для штурмових дій вони використовують повітряно-десантні підрозділи, частини спеціального призначення та 200 окремої мотострілецької бригади північного флоту», – написав він.

Олександр Сирський повідомив, що противник продовжує ведення наступальних дій на трьох напрямках – Куп’янському, Лиманському та Бахмутському, але, попри складні умови та безперервні наступальні дії, українські захисники утримують займані рубежі.

Читайте також:
Путін встановив новий “дедлайн” для захоплення Авдіївки та Куп’янська, — ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна