НАЗК призупинило статус спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank. Австрія натомість розблокувала санкції проти Росії

Австрія погодилась зняти блокування 12-го пакета санкцій проти Росії після того, як Україна виключила її банк Raiffeisen з переліку міжнародних спонсорів війни.

Про розблокування санкційного пакета повідомив ввечері 16 грудня брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк у соцмережі Х (Twitter).

“Відень “зняв своє застереження” й ухвалення пакета відбудеться наступного тижня”, — написав він.

Водночас Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) вилучило Raiffeisen з переліку міжнародних спонсорів війни, про що йдеться на сайті відомства. Саме така домовленість була частиною компромісу з Австрією.

Як повідомляє Reuters, вилучення триватиме протягом двосторонніх консультацій із залученням Єврокомісії.

Як писала “Новинарняраніше, 14 грудня стало відомо, що Австрія заблокувала 12-й пакет європейських санкцій проти РФ, вимагаючи виключити Raiffeisen Bank з українського списку спонсорів війни.

Читайте також:
Зеленський ввів у дію санкції щодо майже 400 росіян та компаній у РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна