У Киргизстані почали виробляти бронетехніку для Росії, — ISW

На першому в Киргизстані підприємстві оборонно-промислового комплексу почали виробляти бронетехніку для Росії.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW) 16 грудня.

Як зазначають аналітики, підприємство у місті Баликчі займається капітальним ремонтом та виробництвом броньованих модифікацій вантажних автомобілів ГАЗ-66М. За даними джерел, Росія надає частину комплектуючих для випуску машин. Складання ж вантажних автомобілів, ймовірно, провадиться на потужностях російської ремонтної бази.

Міністр оборони Киргизстану Бактибек Бекболотов прозвітував, що підприємство вже вийшло на повну виробничу потужність. При цьому обсяги виробництва не уточнюються.

Переговори щодо двостороннього військового та військово-технічного співробітництва киргизькі та російські військові провели 6 та 7 грудня.

Як писалаНовинарня” раніше, у липні цього року США заявили про підготовку санкцій проти Киргизстану, що постачає Росії підсанкційне обладнання та електроніку.

Читайте також:
Латвійську компанію підозрюють у постачанні Росії військової продукції на пів мільйона євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна