Латвійську компанію підозрюють у постачанні Росії військової продукції на пів мільйона євро

Служба держбезпеки Латвії (VDD) порушила кримінальну справу проти зареєстрованої в Латвії компанії, яку підозрюють у постачанні електронних компонентів військового призначення для РФ.

Про це в понеділок, 11 грудня, повідомляє латвійське видання Lsm.lv.

Згідно з отриманою під час розслідування VDD інформацією, зареєстрована в Латвії компанія постачала в Росії електронні компоненти, що використовуються під час виробництва військової продукції, на суму понад пів мільйона євро.

4 грудня цього року в рамках кримінального процесу служба провела кримінально-процесуальні дії щодо шести пов’язаних з латвійською компанією об’єктів у Ризі, під час яких вилучено велику кількість документів та носіїв інформації для подальшого розслідування.

Під час кримінального процесу затримано трьох осіб, пов’язаних з фірмою — двох з них взято під варту, а до одного із затриманих застосовано запобіжний захід, не пов’язаний з позбавленням волі.

Читайте також:
У Фінляндії розслідують постачання дронів до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна