Експосол назвав умови, за яких Британія може направити війська в Україну

Велика Британія може направити в Україну свої збройні сили за умови “катастрофічного розвитку війни”.

Про це заявив експосол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю “Радіо Свобода”, опублікованому 15 грудня.

За його словами, якщо в України закінчаться сили, солдати та озброєння, західним країнам доведеться ухвалити рішення про те, щоб допомогти ЗСУ. І серед “країн, які наближаються до цього рішення”, Британія — найперша в списку.

“Ніхто ніколи не визнає, особливо політики. Щоразу, коли їх будуть запитувати, вони будуть казати, що “ні-ні, ми як, ну куди, при чому тут, ми краще дамо все, що завгодно”. Але насправді розрахунки про те, що не дай Бог доведеться застосовувати Збройні сили, ведуться військовими. Для цього військові і є, і дипломати, для того, щоб планувати на майбутнє. Керівництво держави політично має ухвалити рішення, це план нормальний чи ненормальний. Але наш обов’язок, для цього ви нас тримаєте, планувати на найгірше. Найгірше застосування для цих країн. Застосування своїх експедиційних сил на території України”, — зазначив Пристайко і підкреслив, що це може статися за умови “катастрофічного розвитку війни та продовження окупації”.

Читайте також:
Британія і Норвегія створюють морську коаліцію для України. Першими отримаємо два мінних тральщики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна