“Київстар” заспокоює: персональні дані – в безпеці, комп’ютери і сервери – не знищені

Компанія “Київстар” закликала стежити лише за офіційною інформацією та не вірити у ворожі фейки. Так, персональні дані абонентів – у безпеці, а комп’ютери й сервери – не знищені.

Про це йдеться в повідомленні компанії у середу, 13 грудня.

“Стратегія ворога — посіяти паніку. Не дамо йому досягти успіху! Як ми повідомляли раніше, абонентська інформація та персональні дані — у безпеці. Системи, у яких ці дані зберігаються — не постраждали від хакерської атаки. Всі ми бачили ці скриншоти з телеграм-каналів. Але на них зображені навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних наших абонентів”, – заявили в “Київстар”.

“Ми з усією відповідальністю заявляємо, що ваші персональні дані у безпеці! Крім того, чутки про знищення наших «комп’ютерів і серверів» — це фейк… Сподіваємось, що незабаром почуємо добрі новини!”, – додав оператор.

Як писала “Новинарня, зранку 12 грудня у мережі “Київстар” стався технічний збій. Через це недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет у частини абонентів.
Користувачі “Київстар” зранку 12 грудня також не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

Читайте також:
Збій в “Київстарі” – це хакерська атака. Оператор підтверджує

Терміни відновлення роботи “Київстар” наразі не встановлені, – гендиректор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна