Азербайджан і Вірменія обмінялися військовополоненими

Азербайджан і Вірменія провели на кордоні обмін військовослужбовцями, що стало ще одним кроком до нормалізації відносин між двома державними.

Про це у середу, 13 грудня, пишуть “Ехо Кавказа” та сайт Report.az.

Азербайджан звільнив 32 вірмен, які були захоплені в полон наприкінці 2020 року. Вірменія передала двох азербайджанських солдатів, яких утримувала з квітня 2023 року.

Оголошуючи про запланований обмін полоненими минулого тижня, країни заявили, що підтверджують свій намір нормалізувати відносини й досягти мирного договору на основі поваги до принципів суверенітету і територіальної цілісності одне одного.

Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян також заявив, що Вірменія і Азербайджан обговорюють ідею відведення військ від кордону.

“Ми вважаємо, що відведення військ матиме дійсно позитивний ефект і допоможе запобігти можливій новій ескалації. Я не кажу, що у нас є згода про це. Це ідея, яка обговорюється”, – зазначив він.

Про обмін утримуваними військовими Вірменія та Азербайджан домовилися 7 грудня.

Крім того, Вірменія заявила, що відкликає свою кандидатуру на проведення 29-ї сесії Конференції сторін Рамкової Конвенції ООН (СОР-29) про зміну клімату і підтримає кандидатуру Азербайджану.

Читайте також:
Звільнений Карабах: чого домагається Азербайджан, вихід вірмен, доля російських “миротворців” і уроки для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна