Азербайджан взяв під контроль дорогу між Нагірним Карабахом і Вірменією, де розміщені військові РФ

Міністерство оборони Азербайджану оголосило, що збройні сили країни взяли під контроль Лачинську дорогу – основну транспортну артерію між Вірменією і Нагірним Карабахом.

Про це йдеться в заяві на сайті відомства у четвер, 30 березня.

Міноборони повідомило, що у зв’язку з введенням в експлуатацію нової Лачинської дороги було взято під контроль кілька панівних висот, основних і допоміжних доріг, а також велику прикордонну територію між селами Джагазур і Забух Лачинського району.

Експерт Грузинського центру стратегічного аналізу Гела Васадзе вважає, що на практиці це означає взяття під контроль комунікацій території, контрольованої російськими військовими, які діють в регіоні як “миротворчий контингент”.

“Москва практично позбавляється головного інструментарію в Карабаху для дій на землі. А російським військовим залишаються тільки поліцейські функції”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, напруженість між Вірменією та Азербайджаном зросла в грудні, коли азербайджанські протестувальники, які видавали себе за екологічних активістів, заблокували Лачинський коридор.

Читайте також:
У звільненому Нагірному Карабасі відкривають міжнародний аеропорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна