Зеленський зустрівся з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору: про що йшлося

Президент Володимир Зеленський в Аргентині провів зустрічі з президентами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Про це в неділю, 10 грудня, повідомила пресслужба офісу президента України та глава держави в соцмережах.

Під час зустрічі з президентом Парагваю Сантьяго Пеньєю Зеленський подякував цій країні за рішучу підтримку України в межах міжнародних організацій.

“Ми надзвичайно зацікавлені в залученні Парагваю до імплементації нашої Формули миру”, – зазначив президент України.

Він висловив сподівання на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки в наступній зустрічі радників у січні 2024 року.

Лідери також обмінялися думками щодо можливостей поглиблення торговельно-економічної співпраці України та Парагваю.

Зеленський запросив Сантьяго Пенью відвідати нашу країну з візитом.

Під час зустрічі з президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу український президент подякував за позицію Уругваю в межах Міжнародної морської організації на підтримку резолюції щодо впливу російського збройного вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство, ухваленої в грудні поточного року.

Зеленський високо оцінив участь представника Уругваю в третій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації Формули миру. Він висловив сподівання на участь уругвайської сторони в четвертій зустрічі радників у січні наступного року, на якій, зокрема, заплановано обговорити підготовку першого установчого Глобального саміту миру.

Окрему увагу під час розмови було приділено можливості проведення саміту Україна – Латинська Америка.

Зеленський запросив Луїса Лакальє Поу відвідати Україну з візитом.

З президентом Еквадору Даніелем Нобоа Зеленський обговорив можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією. Президент України також запропонував долучитися до імплементації Української формули миру.

Читайте також:
Зеленський – з візитом в Аргентині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна