У Полтаві вулицю Пушкіна перейменували на честь загиблого воїна, “свободівця” Юліана Матвійчука

У Полтаві вулицю Пушкіна перейменували на честь загиблого воїна, голови полтавської міської організації ВО “Свобода”, депутата міської ради Юліана Матвійчука.

Таке рішення депутати Полтавської міської ради ухвалили під час засідання позачергової сесії 8 грудня.

Перейменування вулиці на честь Юліана Матвійчука підтримали майже 60% опитаних ― це 2013 людей. Решта голосів була за варіант назви на честь полеглого полтавського бійця полку “Азов” Віталія Грицаєнка.

Юліан Матвійчук: біографія

Юліан Матвійчук народився 14 червня 1989 року в місті Полтава.

Навчався у Полтавській школі №4, у музичній школі та музучилищі на спеціалізації “скрипка”. Також навчався у Полтавській художній школі, співав у народному хорі “Калина”.

Із 2007 року працював комплектувальником в ТОВ “ПолАгроПром”, диспетчером на вантажному таксі “Зебра”.

Закінчив історичний факультет Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка, вчитель історії та правознавства (2009–2014). Почати працювати за фахом не встиг – захистивши диплом, відразу вирушив на фронт.

Із 6 червня 2014 року — гранатометник батальйону “Азов”, із грудня 2014 року — артилерист полку “Азов”. Був заступником командира гаубичної батареї полку НГУ “Азов”.

Юліан Матвійчук брав активну участь у націоналістичному русі, в акціях “Вставай, Україно!” та Революції гідності. Засновник полтавської сотні самооборони в Полтавській обласній раді. Із 2011 року – голова полтавської молодіжної організації “Студентська Свобода”.

У жовтні 2015 року обраний депутатом Полтавської міської ради 7-го скликання від політичної партії ВО “Свобода”. Згодом – обраний депутатом вдруге.

У 2022 році став до лав 116-ї бригади територіальної оборони Сил ТрО ЗСУ, щоб відбивати повномасштабне вторгнення Росії.

Помер 21 травня 2023 року в госпіталі у місті Дніпро внаслідок важкого поранення, отриманого на фронті.

Читайте також:
У Харкові перейменували вулицю на честь нацгвардійця-спецпризначенця Дмитра Антоненка, який врятував побратимів ціною власного життя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна