У Харкові перейменували вулицю на честь нацгвардійця-спецпризначенця Дмитра Антоненка, який врятував побратимів ціною власного життя

У Харкові вулицю Мінську перейменували на честь полеглого нацгвардійця-спецпризначенця Дмитра Антоненка.

Про це в суботу, 25 листопада, повідомили в Нацгвардії України.

Харків’янин Дмитро Антоненко був одним з провідних адвокатів сходу України, з 2014 року —волонтерив, організував виробництво та модернізацію новітніх зразків озброєння та БпЛА.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ приєднався до окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління Національної гвардії. Виконував складні та небезпечні для життя завдання на передньому краї.

27 червня 2022 року військовослужбовці бойової групи спеціального призначення, до складу якої входив солдат Дмитро Антоненко, корегували за допомогою БпЛА вогонь артилерії поблизу селища Слатине на Харківщині. Таким чином українські війська відбивали наступ росіян на Дементіївку. Ввечері ворог завдав удару по групі з РСЗВ. Дмитро Антоненко врятував життя товаришів, активувавши GPS-датчик безпілотника на хибній позиції та відволікши вогонь артилерії на себе, проте зазнав поранень несумісних з життям.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне виконання службового обов’язку, посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Читайте також:
“Позивачі — потенційні колаборанти”. Суд визнав незаконним перейменування вулиць на честь Бандери та героїв УПА на Одещині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна