МОК допустив росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі

Міжнародний олімпійський комітет допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі.

Про це ідеться на офіційною сайті організації.

“Як і всі інші спортсмени на Олімпійських іграх, індивідуальні нейтральні спортсмени повинні будуть дотримуватися правил і положень, що застосовуються на Олімпійських іграх, включаючи антидопінгові правила”, – зазначається у заяві.

Спортсмени також повинні підписати оновлені умови участі у змаганнях, що застосовуються до Парижа-2024. Вони містять зобов’язання поважати Олімпійську хартію, включаючи “місію Олімпійського руху для миру”.

Серед 4600 спортсменів з усього світу, які наразі пройшли кваліфікацію на Париж-2024, є лише 11 індивідуальних нейтральних спортсменів (вісім із російським паспортом і троє з білоруським паспортом).

Для порівняння, на сьогодні понад 60 українських спортсменів пройшли відбір на Париж-2024. Очікується, що українська делегація буде приблизно такою ж, як на Олімпіаді-2020 у Токіо.

Вимоги МОК:

1. Спортсмени з російським або білоруським паспортом будуть зареєстровані як індивідуальні нейтральні спортсмени (AIN) і змагатимуться як індивідуальні нейтральні спортсмени.

2. Спортсмени з російським або білоруським паспортом не братимуть участі в командних змаганнях.

3. Спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права бути заявленими або брати участь у змаганнях. Допоміжний персонал, який активно підтримує війну, не залучатиметься.

4. Спортсмени, які перебувають за контрактом з російськими або білоруськими військовими чи службами національної безпеки, не матимуть права бути заявленими або брати участь у змаганнях. Допоміжний персонал, який працює за контрактом з російськими або білоруськими військовими чи органами національної безпеки, не буде допущений до роботи на змаганнях.

5. Будь-який нейтральний спортсмен повинен буде відповідати всім антидопінговим вимогам, що застосовуються до них напередодні та під час Олімпійських ігор у Парижі 2024 року, і особливо вимогам, викладеним в антидопінгових правилах.

“Санкції проти російських і білоруських держав і урядів, винних у війні, залишаються в силі до Олімпійських ігор у Парижі 2024 року. Це означає, зокрема, що: жоден прапор, гімн, кольори чи будь-яка інша ідентифікація Росії чи Білорусі не будуть демонструватися на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року на будь-якому офіційному місці проведення чи будь-якому офіційному заході.

Жоден російський чи білоруський уряд чи державні чиновники не будуть запрошені або акредитовані на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року”, – повідомив МОК.

Читайте також:
Збірну Росії з баскетболу не допустили до відбору на Олімпіаду-2024

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна