Збірну Росії з баскетболу не допустили до відбору на Олімпіаду-2024

Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) повідомила, що чоловічу збірну Росії з баскетболу не допущено до участі у кваліфікаційному турнірі на літню Олімпіаду 2024 року в Парижі.

Про це 18 квітня повідомив сайт ФІБА.

“Дотримуючись рекомендацій МОК щодо участі спортсменів із російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях, опублікованих 28 березня, виконавчий комітет ФІБА ухвалив рішення не дозволяти реєстрацію чоловічої збірної Росії на олімпійські передкваліфікаційні турніри 2023 року”, – ідеться в повідомленні.

Відтак збірну Росії замінила наступна за рейтингом Болгарія.

Відтак від Європи у кваліфікації візьмуть участь такі чоловічі збірні: Бельгія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Чехія, Естонія, Угорщина, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Північна Македонія, Польща, Португалія, Швеція, Туреччина, Україна та Болгарія.

Раніше ФІБА відсторонила збірні Росії та Білорусі від участі в змаганнях під егідою організації. Також на території РФ і Білорусі заборонено проведення будь-яких змагань під егідою ФІБА.

Читайте також:
Хокеїсти Росії й Білорусі будуть усунуті від змагань до кінця війни проти України, – IIHF

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна