БТР для України будуть: парламент Болгарії подолав вето президента

Національні збори Болгарії 8 грудня, проголосували за подолання вето президента Румена Радева щодо угоди між Міністерством внутрішніх справ Болгарії та Міністерством оборони України про постачання Болгарією 100 старих бронетранспортерів Україні, ратифікованої парламентом минулого місяця.

Про це в п’ятницю, 8 грудня, повідомляє The Sofia Globe.

“За” таке рішення проголосував 161 депутат, “проти”- 55.

Конституція Болгарії надає главі держави обмежене право вето, дозволяючи президенту повертати закони до Національних зборів для подальшого обговорення. У свою чергу парламент може скасувати вето президента простою більшістю голосів або прийняти вето та переглянути ветовані положення.

Нагадаємо, 4 грудня президент Болгарії Румен Радев ветував ухвалений парламентом законопроєкт щодо ратифікації угоди з Україною щодо постачання Києву бронетранспортерів. Своє рішення він мотивував тим, що “депутати не були достатньою мірою ознайомлені з конкретними умовами передачі”.

Радев зазначав, що надана Україні броньована транспортна техніка могла б бути використана саме для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і нещасних випадків, у тому числі у важкодоступних районах.

Читайте також:
У Болгарії підтримали передачу Україні несправних ракет С-300

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.