Президент Болгарії наклав вето на постачання Україні БТР

Президент Болгарії Румен Радев ветував ухвалений парламентом законопроєкт щодо ратифікації угоди з Україною щодо постачання Києву бронетранспортерів.

Про це повідомляє Nova.bg.

Своє рішення Радев мотивував тим, що “депутати не були достатньою мірою ознайомлені з конкретними умовами передачі”.

Через це, вважає болгарський президент, депутати не мали можливості об’єктивно оцінити, чи є надана техніка застарілою та необхідною.

Радев підкреслює, що не були враховані ні завдання воєнного часу, покладені на МВС, ні потреби Головних управлінь прикордонної поліції та пожежної безпеки і безпеки населення.

За його словами, надана Україні броньована транспортна техніка могла б бути використана саме для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і нещасних випадків, у тому числі у важкодоступних районах.

“Я керуюся переконанням, що безпека, здоров’я і життя болгарських громадян мають бути першочерговим пріоритетом”, – зазначив Радев.

Тепер документ буде повернуто до парламенту, який має право схвалити його без змін і відправити на подальше обговорення.

Читайте також:
У Болгарії підтримали передачу Україні несправних ракет С-300

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.