Залужний у ролі святого Миколая: головком подарував особливі шахи юній землячці, яка збирає гроші для ЗСУ. ВІДЕО

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подарував шахи й шашки з власним автографом та ще кілька презентів юній землячці з міста Звягель Тетяні Портянко, яка збирає гроші для ЗСУ.

Про це розповіли ведучі програми “Сніданок з “1+1”, які допомогли генералові привітати дівчинку.

11-річна Тетяна Портянко виходить на вулиці міст, закликає перехожих зіграти у шашки і так збирає гроші на підтримку ЗСУ.

У День святого Миколая і День ЗСУ головком подарував Тетянці прапор, шахову дошку зі своїм підписом, особливі шахи, іменну кепку та записав зворушливе відеозвернення.

“Тетянко, вітаю, мені надзвичайно приємно брати участь у цьому дійстві. І ще мені дуже приємно, що ти моя землячка. Ти – велика молодець! І дуже чудово, що ми з одного міста та прославляємо свою країну, тому вітаю тебе зі святом! Бережи себе, успіхів тобі і перемог”, – сказав Залужний.

Дівчинка нині живе в Києві, а у Звягелі в неї бабуся – журналістка Лариса Герус, до якої онука приїжджала у гості й тут грала в шашки, аби зібрати гроші для війська. Минулого року дівчинка зібрала для ЗСУ 100 тисяч гривень, граючи з перехожими в шашки.

Читайте також:
На фронті загинув віце-президент Федерації шахів України Артем Сачук

10-річна чемпіонка світу з шашок під час вуличних партій назбирала для ЗСУ 21 тисячу та передала у Фонд Притули

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна