На фронті загинув віце-президент Федерації шахів України Артем Сачук

Загинув віце-президент Федерації шахів України, лейтенант Артем Сачук.

Першим про це повідомив спортивний сайт Tribuna, згодом інформацію підтвердив колега Артема, член виконкому Федерації Дмитро Горощенко.

Обставин загибелі військовослужбовця поки не повідомляють.

“На визвольній війні проти російських окупантів загинув український воїн-доброволець Артем Сачук – відомий шаховий діяч, кандидат у майстри спорту, віце-президент Федерації шахів України, організатор багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань”, – повідомили згодом у Федерації шахів України.

38-річний Артем Сачук – віце-президент федерації шахів України, кандидат в майстри спорту з шахів. Родом із Житомира.

До початку повномасштабної війни працював проєктним менеджером в офісі реформ Кабінету міністрів та мав власний бізнес. Раніше очолював Агенцію регіонального розвитку Житомирської області.

Але як тільки росіяни відкрито напали на Україну, Артем відразу зголосився у ЗСУ добровольцем. За цей час був командиром взводу-викладачем, зампотех ЗМР, ТВО командира роти, зампотех БТГр та ТВО начальника служби РАО.

“Він був глибокою, інтелігентною та старанною людиною. Артем сумлінно займався впровадженням економічних реформ і вірив у необхідність розбудови промисловості України.

Ще однією його любов’ю були шахи. Працюючи як віце-президент федерації, він вірив у здатність розумних людей побудувати розумну країну.

Однак агресія Росії змусила його переглянути пріоритети. Артем добровільно приєднався до ЗСУ у перші ж дні повномасштабного вторгнення.

Країна втратила розумного, порядного та чесного чоловіка, який багато зробив для її розвитку.
Й зробив би ще більше”, – пише колега Сачука по Офісу реформ Кабміну Максим Гардус.

7 квітня 2023 року президент України нагородив лейтенанта Артема Сачука медаллю “За військову службу Україні” за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

У понеділок, 27 листопада, Артему мало б виповнитися 39 років.

Артем Сачук4 Артем Сачук3 Артем Сачук2 Артем Сачук1 Артем-Сачук-2 Артем-Сачук
<
>

Читайте також:
У боях на Запоріжжі загинув відомий ультрас “Динамо” і політв’язень часів Януковича Сергій Павліченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна