У боях на Запоріжжі загинув відомий ультрас “Динамо” і політв’язень часів Януковича Сергій Павліченко

У боях у Запорізькій області 18 листопада загинув відомий ультрас футбольного клубу “Динамо” й колишній в’язень часів Януковича, якого арештували у справі вбивства судді Сергія Зубкова, Сергій Павліченко.

Про це 24 листопада повідомили на фейсбук-сторінці “WBC Ультрас Динамо”.

“На війні загинув Сергій Павліченко… Він був бійцем 78-го полку ДШВ і відчайдушно захищав Україну до останнього подиху. Всі ви знаєте Сергія, який за своє життя переживав дуже важкі періоди і зараз віддав найцінніше…”, — йдеться у повідомленні.

Загинув Павліченко біля села Вербове.

Нагадаємо, у 2012 році Сергія Павліченка засудили за вбивство судді Сергія Зубкова. Він отримав 13 років позбавлення волі. Його батька Дмитра Павліченка засудили в цій же справі до довічного ув’язнення.

Друзі й товариші Павліченка по фанатському руху привертали увагу до цього судового процесу від його початку. А після оголошення обвинувального вироку акції на захист Павліченків набули значно ширшого масштабу. На кожному матчі ультрас “Динамо” вивішували банери “Волю Павличенкам”, на їхній захист робили марші, акції протесту тощо.

Фото: ultras.org.ua

Після перемоги Революції гідності Верховна Рада 24 лютого 2014 року ухвалила постанову про звільнення 23 політв’язнів періоду президентства Януковича, зокрема, і Дмитра та Сергія Павліченків.

25 лютого 2014 року Сергій Павліченко вийшов з колонії на Харківщині, де відбував термін ув’язнення.

Читайте також:
“Ампутували ногу, але врятувати життя не вдалося”: загинув чемпіон світу з кікбоксингу Сергій Лисюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна