Світовий банк виділить Україні $1,2 млрд: на що підуть кошти

Україна та Світовий банк підписали угоду щодо започаткування нового проєкту “Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України у вівторок, 5 грудня.

Мета проєкту – фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення України, а також підтримка реформ у сфері соціального захисту в Україні.

“Крім того, проєкт спрямований на реалізацію низки важливих реформ у сфері соціального захисту – передумовою отримання коштів є низка кроків щодо подальшої цифровізації системи соціальної підтримки; підвищення адресності виплат для внутрішньо-переміщених осіб; запровадження механізму співфінансування окремих соціальних послуг з державного бюджету.

Разом, ці кроки мають на меті підвищення прозорості, ефективності, фокусуванні соціальних виплат на тих громадян, які найбільше їх потребують”, – заявили у відомстві.

INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд доларів США із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії.

Читайте також:
Україна отримала $400 млн від Британії: кошти підуть на виплати пенсій і зарплат медикам

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна