Україна отримала $400 млн від Британії: кошти підуть на виплати пенсій і зарплат медикам

Державний бюджет України отримав близько 400 млн доларів під гарантію Великої Британії через Трастовий фонд Світового банку.

Про це 23 листопада інформує Міністерство фінансів.

Залучені кошти є частиною п’ятого додаткового фінансування проекту “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” PEACE in Ukraine.

Кошти спрямують на часткову компенсацію видатків державного бюджету, здійснених для відшкодування пенсійних виплат та оплати праці медпрацівників за програмою медичних гарантій.

Кредит надається на пільгових умовах – його термін погашення становить 19 років із п’ятирічним пільговим періодом.

“Допомога міжнародних партнерів є критично важливою для фінансування соціальної сфери України. Вдячний Уряду Великої Британії та команді Світового банку за продуктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація необхідних фінансових ресурсів. Окремо хочу подякувати Великобританії за наміри зберегти пряму бюджетну підтримку України у наступному році”, —  зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Загальний обсяг фінансової допомоги Великої Британії від лютого 2022 року сягає 2 мільярдів доларів.

Читайте також:
“Нафтогаз” отримає €200 млн кредиту від ЄБРР на зміцнення енергетичної безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна