Росіяни заявили про атаку близько 40 дронів на Крим. БПЛА нібито намагалися атакувати нафтобазу

Міністерство оборони Росії заявило про нібито знищення 22 українських дронів над акваторією Азовського моря і перехоплення 13 БПЛА над тимчасово окупованим Кримом у ніч на 5 грудня.

Про це вороже відомство повідомило у вівторок зранку.

Пізніше міноборони РФ заявило про нібито збиття ще 4 українських безпілотників і перехоплення 2 над акваторією Азовського моря.

“Кримський вітер” повідомляв, що уночі звуки вибухів чули жителі Керчі, Феодосії, Старого Криму і Сімферополя. Як зазначається, обʼєктом атаки міг стати керченський суднобудівний завод “Залив”, де 4 листопада унаслідок удару ЗСУ був пошкоджений новий ракетний катер РФ “Аскольд”.

“На Керченському СРЗ, до речі, будують кілька військових кораблів”, – пише  “Кримський вітер”.

Цієї ночі Керченський міст перекривався більш ніж на 4 години. Рух було зупинено о 3:25, відновлено – о 7:37. Таким чином, перекриття офіційно тривало 4 години 12 хвилин.

Як пише “Baza”, безпілотники нібито намагалися атакувати нафтобазу в Криму. Спроба атаки сталася близько 5-ї ранку (4-ї за Києвом). У бік нафтобази “Морський нафтовий термінал”, що в тимчасово окупованій Феодосії,  летіло два дрони літакового типу, але їх нібито збили.

Перший безпілотник нібито вибухнув у повітрі, уламки впали на територію нафтобази. Другий БПЛА впав за 70 метрів від одного з резервуарів, але ніхто не постраждав.

Читайте також:
У Криму – “приліт” по причалу військової частини окупантів. Раніше там вже знищили десантні катери РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна