ГУР саме розслідує отруєння Маріанни Буданової

Головне управління розвідки Міністерства оборони України саме розслідує отруєння своїх співробітників та дружини начальника ГУР Кирила Буданова Маріанни.

Про це 29 листопада речник ГУР МОУ Андрій Юсов розповів у коментарі “Українській правді”.

За фактом отруєння співробітників воєнної розвідки та дружини керівника української спецслужби Кирила Буданова Маріанни розпочато й триває внутрішнє розслідування.

Відповідно до статті 47, частин 3 та 4 статті 24 Закону України “Про розвідку”, статті 5 Закону України “Про контррозвідувальну діяльність”, статей 5 та 6 Закону України “Про оперативно-розшукову діяльність”, вказані інциденти розслідує підрозділ власної безпеки ГУР МО України”, – сказав представник воєнної розвідки.

Юсов пояснив: оскільки йдеться про ймовірну спецоперацію, спрямовану проти співробітників розвідки чи членів їхніх родин, розслідуванням займається підрозділ власної безпеки ГУР. Після вивчення всіх обставин події буде ухвалюватися рішення про залучення інших правоохоронних органів, передачу матеріалів до відповідних органів досудового або судового розслідування.

За даними джерел “Української правди”, ані ДБР, ані Нацполіція, ані СБУ не реєстрували кримінальних проваджень щодо отруєння Маріанни Буданової.

Передісторія

28 листопада ЗМІ повідомили, що в дружини начальника Головного управління розвідки МОУ Кирила Буданова Маріанни діагностували отруєння важкими металами. Вона жива і пройшла перший етап лікування.
Речник ГУР Андрій Юсов заявив, що ця інформація відповідає дійсності.

За словами одного зі співрозмовників “УП”, Маріанну Буданову та кількох співробітників ГУР отруїли зокрема миш’яком та ртуттю.

Команда розслідувачів Bellingcat повідомила, що вестиме власне розслідування цього отруєння, але наразі не має контакту з ГУР.

Читайте також:
ГУР підтверджує отруєння Маріанни Буданової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.