Конгрес США схвалить додаткову допомогу Україні до свят, – спікер Палати представників

Спікер палати представників Майк Джонсон висловив впевненість, що Конгрес США зможе схвалити додаткові кошти на допомогу Ізраїлю та Україні до свят, якщо законодавці об’єднаються навколо змін у політиці безпеки кордонів, яких домагаються республіканці.

Про це пише Politico 27 листопада.

“Я думаю, що все це станеться найближчими днями. Я впевнений і оптимістично налаштований, що ми зможемо це зробити – подолати цей бар’єр “, – сказав він на заході в Сарасоті, штат Флорида.

Джонсон зазначив, що існує відчуття терміновості в отриманні допомоги як Ізраїлю, так і Україні, додавши, що серед членів Конгресу “ведеться багато вдумливих переговорів”.

Спікер палати заявив, що питання допомоги Україні є нагальним та розглядатиметься як пріоритетне в роботі американського Конгресу.

Та наголосив: “Ми не можемо дозволити Владіміру Путіну пройти маршем через Європу, і ми розуміємо необхідність надання допомоги”.

Джонсон пояснив, що якщо Україні потрібна додаткова допомога, яку більшість членів Конгресу вважають важливою, то необхідно також працювати над зміною прикордонної політики США.

Читайте також:
Військова допомога Україні та Ізраїлю розглядатиметься окремо, – спікер Палати представників США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна