Через атаку “шахедів” на Київщині без світла залишилися 29 тисяч споживачів. У Києві загорілася електропідстанція. ОНОВЛЕНО

оновлено

Через масовану атаку “шахедів” в ніч на 25 листопада в Києві понад 12 тисяч споживачів залишалися без електроенергії, на Київщині ж йдеться про майже 17 тисяч споживачів.

Про це повідомили в Міненерго.

“Внаслідок атаки ворожих дронів у столиці станом на ранок залишалися без світла понад 12 тисяч точок обліку. Всіх уже заживлено. Зафіксовано загоряння на одній із підстанцій. Триває огляд та ліквідація наслідків. Внаслідок атаки в області пошкоджено 4 лінії електропередачі 110 КВ, без електропостачання — майже 17 тисяч клієнтів. Ведуться роботи з відновлення. Також пошкоджено магістральні повітряні лінії. Тривають роботи”, — йдеться в повідомленні Міненерго.

ОНОВЛЕНО

Як повідомив генеральний директор компанії-провайдера електроенергії YASNO Сергій Коваленко у Facebook, станом на 12:39 у Києві постачання відновлене, всі користувачі заживлені і мають бути зі світлом.

“Енергетики спрацювали дуже швидко, за це їм велика дяка. Вірю, що наступні обстріли русні будуть такими ж безуспішними, бо наша ППО — надзвичайна”, — зазначив він.

Окрім цього, через падіння дрона на Черкащині 1 населений пункт (939 абонентів) залишився без світла.

На Сумщині через бойові дії залишаються без електропостачання 54 населених пункти — це 4,5 тисячі абонентів.

У Запорізькій області через бойові дії відключено 15 населених пунктів (2 тисячі абонентів). Водночас заживлено 5 населених пунктів — це 968 точок обліку.

На Херсонщині заживили 41 точку обліку, які були знеструмлені внаслідок бойових дій. Через обстріли знеструмлено 695 споживачів.

У Харківській області через погодні умови і бойові дії без світла залишаються 69 населених пунктів (17 тисяч абонентів). Ведуться роботи з відновлення електропостачання.

На Донеччині через бойові дії вимикалися 2 лінії електропередачі (324 споживачі). За добу заживлено 53 населених пункти — це 8,4 тисячі абонентів), які постраждали від атак.

Читайте також:
У День пам’яті жертв голодоморів окупанти влаштували наймасованішу атаку дронів на столицю з початку великої війни: ППО збила понад 60 “шахедів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна