Поки мер Борисполя пішов на фронт, владу в місті захопив ставленик арештанта Дубінського

Роман Сініцин,
громадський активіст, зараз – військовослужбовець ЗСУ

(FB)

Поки кращі воюють на фронті – рсн та риги поступово підіймають голову. Ось наприклад…

В Борисполі не так давно екс-регіонал віджав владу у мера Бориспіля, який пішов у ЗСУ.

У вересні 2023 року міський голова Борисполя Володимир Борисенко вступив у лави ЗСУ та виконує завдання у складі 10 Окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Він оформив на основному місці роботи відпустку та поклав повноваження на свого заступника Віталія Горкуна, як дозволяє Закон. Віталій – ветеран АТО, учасник оборони ДАП в 2014 – 2015 роках.

Ситуацією вирішив скористатися одіозний місцевий функціонер – Владислав Байчас, фігура у Борисполі відома та колоритна, який є наразі секретарем міської ради. Байчас фактично власноруч, в обхід Закону позбавив повноважень мера та самозахопив владу, видавши розпорядження про початок виконання собою обов’язків міського голови та дивним чином зареєструвавши себе у державному реєстрі.

Тим самим, самопроголосив себе фактично мером Борисполя.

Колишній член Партії Регіонів, фігурант антикорупційних розслідувань Владислав Байчас потрапив у Бориспільську міську раду за квотою Олександра Дубинського від Слуги Народу.

За Законом «Про місцеве самоврядування» виконуючим обов’язки у разі позбавлення повноважень стає за посадою секретар міської ради, але мер Борисенко повноважень сам не складав, їх у нього не забирали.

Стара корупційна гідра вирішила, що війна скінчилася і їх часи повернулись.

Поки «Буратіно» у в’язниці – справа його живе: люди Дубінського плюють на Закон, і нахабно граються в політику практично у столиці країни, що воює вже другий рік.

Читайте також:
“Які кіборги? Прості хлопці, що хотіли жити”. Оборонець ДАПу Віталій Горкун – майданівець, ультрас, новий “коп” та заступник мера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.