ЗМІ: уряд Фінляндії має намір повністю закрити кордон із Росією

Фінський уряд у ніч на 22 листопада може закрити решту пунктів пропуску, які досі працюють на кордоні з РФ, через наплив нелегальних мігрантів.

Про це пише фінська газета IltaLehti.

Відповідне рішення може бути ухвалене вже у понеділок, 20 листопада.

18 листопада Фінляндія закрила чотири з восьми пунктів перетину кордону з Росією через сплеск нелегальної міграції. Так, перестали працювати прикордонні пункти Іматра, Ніірала, Нуйямаа і Ваалімаа, розташовані вздовж кордону Східної Фінляндії. Обмеження діятимуть до 18 лютого 2024 року, але за потреби їх можуть продовжити.

Заяви про надання притулку прийматимуть лише на прикордонних пунктах Вартіус і Салла.

Гельсінкі вважає, що Росія причетна до транспортування нелегальних прохачів до фінського кордону. Після закриття південних прикордонних переходів фінська розвідка попереджала, що потенційні прохачі притулку вирушать з Карельського перешийка до Костамукші, за сотні кілометрів на північ, а звідти на перехід Вартіус.

“На цей випадок було вирішено підготувати можливість закриття всього східного кордону, щоб Фінляндія дала зрозуміти Росії, що не приймає використання міграції як засіб тиску”, – пише газета.

Читайте також:
Фінляндія передає Україні 20-й пакет військової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна