Умєров обґрунтував зміну командувача Медсил ЗСУ і нарізав перші задачі

Міністр оборони України Рустем Умєров обґрунтував зміну командувача Медичних сил ЗСУ і нарізав йому перші задачі.

Про це він написав на ФБ у неділю, 19 листопада.

“Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів”, – йдеться в повідомленні.

Умєров також назвав три кроки, “що потрібно”:

  1. Максимальна цифровізація процесів та дотримання усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медичної техніки. Таких проблем, як з неякісними турнікетами, просто не має бути в принципі.
  2. Розбудова системи навчання тактичній медицині за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів.
  3. Забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення отримання та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих.

Як писала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ: замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко ним став генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук, який досі обіймав посаду начальника Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь” у місті Києві.

Читайте також:
Командування Збройних сил України вперше очолила жінка – Тетяна Остащенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна