Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ

Президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ: замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко ним став генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук, який досі обіймав посаду начальника Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь” у місті Києві.

Про це глава держави повідомив у традиційному вечірньому відеозверненні.

“Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно.

Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони”, – наголосив президент.

Звільнення відбулося за поданням міністра оборони Рустама Умєрова.

Як писала “Новинарня“, раніше повідомлялося, що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення трьох командувачів Збройних сил України.

За даними “Української правди”, планувалося позбавити посад командувача Медсил Тетяну Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександра Тарнавського та командувача Об’єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

На звільненні Остащенко вже давно наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

Тетяна Остащенко

Нагадаємо, в серпні 2021 року Тетяна Остащенко стала першою жінкою – генералом ЗСУ (спершу – бригадним генералом медслужби, згодом – генерал-майором).
Місяцем раніше жінка (Остащенко) вперше очолила командування сил ЗСУ (Командування Медичних сил).

Законодавча база

Пункт 5 статті 16 закону України Про національну безпеку України від 2018 року передбачає: “Командувачі видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Міністра оборони України”.

Читайте також:
Командування Збройних сил України вперше очолила жінка – Тетяна Остащенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна