Уперше в ЗСУ жінка отримала звання генерала

 

Командувач Медичних сил Збройних сил України Тетяна Остащенко отримала військове звання бригадного генерала медичної служби.

Відповідний указ президент Володимир Зеленський підписав 24 серпня.

“Присвоїти військове звання бригадного генерала медичної служби полковнику медичної служби Остащенко Тетяні Миколаївні – командувачу Медичних сил Збройних Сил України”, – йдеться в документі.

Нагадаємо також, що 30 липня міністр оборони Андрій Таран підписав наказ про призначення на посаду командувача Медичних сил ЗСУ полковника медичної служби, головного інспектора Головної інспекції МОУ Тетяни Остащенко. Це вперше жінка очолила одне з командувань Збройних сил України.

Додамо, що цей випадок – перший в історії, коли представниця саме Збройних сил отримала генеральське звання.
Першою українкою, яка отримала звання генерал-майора медичної служби, стала начальник Військово-медичного управління СБУ Людмила Шугалей.
Вдруге в історії України жінка отримала генеральське звання в СБУ – генералом стала Юлія Лапутіна, яка тепер очолює Міністерство у справах ветеранів.

Довідка
Остащенко Тетяна Миколаївна народилася в серпні 1974 року у місті Львові в родині військовослужбовця.
З відзнакою закінчила у 1996 році фармацевтичний факультет Львівського Державного медичного інституту, а в 1998 році — Українську військово-медичну академію.
Проходила військову службу на посадах начальника аптеки військової частини, офіцера військово-медичного управління Західного оперативного командування, начальника відділу медичного постачання Центрального військово-медичного управління ЗС України, начальника відділу Військово-медичного департаменту Міністерства оборони та Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗС України, начальника управління медичного постачання Головного військово-медичного управління, головного інспектора Головної інспекції МОУ.
Здобула оперативно-тактичний рівень військової освіти у 2020 році, а також пройшла підготовку на низці курсів армій держав НАТО. У Кранфільдському університеті (Велика Британія) закінчила курси реформування сектору оборони та безпеки, а також стратегічного лідерства для керівного складу.

Читайте також:
Князі Аскольд і Лев, гетьман Дорошенко, УССи, Січеслав, Грушевський і покійний генерал: які почесні найменування отримали підрозділи ЗСУ та НГУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна