Президент присвоїв звання Героя України Мустафі Джемілєву

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України із врученням ордена Держави лідеру кримськотатарського народу, правозахиснику та народному депутату від “ЄС” Мустафі Джемілєву.

Про це ідеться у відповідному указі глави держави.

Вручення найвищої нагороди держави відбулося у 80-й день народження Мустафи Джемілєва – 13 листопада.

“Сильна, достойна, смілива людина. Життя, присвячене захисту волі народів. Побажав того, чого бажаємо ми всі: перемоги України та свободи для всіх частин нашої держави. І робимо все, щоб наблизити звільнення Криму”, – написав Зеленський.

Лідер кримськотатарського народу отримав це звання “за визначний особистий внесок у становлення і розбудову незалежної Української держави, мужність і самовідданість у відстоюванні прав кримськотатарського народу, багаторічну плідну політичну та громадську діяльність”.

Нагадаємо, Росія заборонила в’їзд до Криму Мустафі Джемілєву до 2034 року.

Читайте також:
День Криму на фестивалі “Протасів Яр” у Києві 19 серпня: Джемілєв, Сеітаблаєв, дискусії, музика, літературні читання і фільм “Додому”

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна