Колаборантів з окупованих територій відсилають у Сибір на навчання, щоб витіснити російськими “спеціалістами”

Російські куратори колаборантів з тимчасово окупованих територій Донецької області організували їм навчання у Сибіру.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Зважаючи на те, що росіянам не вдалось залучитись підтримкою більшості громадян України, які працювали в секторі державного та місцевого управління їм доводиться завозити спеціалістів з території РФ. Ті ж колаборанти, які зголосилися працювати в окупаційних адміністраціях здебільшого не мають відповідної освіти або ж займали найнижчі посади в цьому секторі”, — йдеться в повідомленні ЦНС.

Навчатимуть “управлінців” у Сибіру, а саме — в Інституті державного та муніципального управління при правлінні Красноярського краю.

Як наголошують у ЦНС, це дозволить поступово витіснити місцевих колаборантів російськими “спеціалістами”.

“Це звична для РФ практика ще з часів СРСР — відправляти на навчання у досить віддалені від регіону проживання населені пункти. Таким чином Кремль закладає передумови для подальшого витіснення місцевих колаборантів російськими “спеціалістами”, а їх натомість відрядить углиб російських територій для більш надійної асиміляції”, — наголошують у Центрі національного спротиву.

Читайте також:
У Білорусь прибувають додаткові російські інструктори для підготовки операторів БпЛА, — ЦНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.