Посильна інвестиція в оборону: дві пенсіонерки назбирали з пенсії 40 тис. грн і купили дрони для ЗСУ

Дві пенсіонерки придбали для ЗСУ два дрони-камікадзе, вартістю близько 20 тисяч гривень кожен. Кошти відкладали поступово з власних пенсій.

Про вчинок жінок повідомили в Рожнятівській селищній раді Івано-Франківської області.

За цією інформацією, жителька селища Рожнятів Людмила Скубрієва та її родичка з Києва Галина Гіль придбали два дрони-камікадзе для ЗСУ, назбиравши з пенсій майже по 20 тисяч гривень кожна.

Дрони вже відправили до 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ “Едельвейс”.

Вчинок жінок прокоментувала фронтова кореспондентка каналу “1+1” Наталя Нагорна, назвавши його “ефективною посильною інвестицією в боротьбу”.

“Чому нас має навчити приклад Людмили Володимирівни та Галини Марківни? Навіть найменш захищені верстви можуть реально допомагати армії. Пенсіонерки вибрали найефективніший варіант допомоги — придбали зброю, яка націлена на знищення ворога. Могли зліпити тисячу вареників, і це виглядало б “ефектніше”, але вони б скисли і злиплися, поки доїхали до фронту, де їх би ніхто не їв. Дуже ймовірно, що вони зробили інвестицію своїх коштів у боротьбу, порадившись з військовими, тобто спитавши, у чому є потреба”, — наголосила Нагорна.

Таким чином, за словами журналістки, бійці отримають дійсно те, чого потребують.
“Це мала б робити держава (ще й тому, що для пенсіонерів — це дуже великі суми грошей). Натомість бригадам придумують акти на пуск FPV-дронів у двох екземплярах) Але менше з тим, жінки  молодці”, — зазначила журналістка.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна